Saturday, 28 January 2012

SKRILLEX : Woob Wooble, DJ Dubstep New Era.

Asssalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh. :)

Heyya peminat muzik tegar.! Tak kira lah sama ada korang dengar pop aww aww, besi hitam, rock batu rock  atau lagu bahasa yang korang tak faham (Korea).

Muzik ni UNIVERSAL. Yes.!tak dapat dinafikan sebab aku sendiri pun kadang-kadang macam lalang juga, dangdut pun jadi aku layan.hihi. Macam ada certain-certain manusia ni, bila kita dressing K-Pop dorang akn mark kita ni dengar lagu orang basuh eyak tak bersih, bila kita dressing gegirl ala-ala Britney orang ingat kita dengar pop aww aww tun semua. Stop it lahh babe.! Sebab pakaian tak mencerminkan diri atau fahaman muzik seseorang.pppfft~

Untuk entry aku this time aku nak sharing is mereng dengan korang tentang one of kind a music yang bebudak bandar suka dan gila-gilakan which is DUBSTEP. Budak kampung tak semestinya tak boleh dengar sebab bagi aku kampung people lagi update dari bandar kot, orang kampung pun tahu tutup aurat dan tak cucuk-cucuk langit tanpa sebab ni.aww~


Meh sini aku nak share dengan korang dubstep tu amende. Its about a combination  Electronik music dengan bunyi-bunyi pelik. Apa yang menjadikan ianya unik sebab korang akan dengar bunyi pelik seperti orang sendawa iaitu WOOB WOOBLE or something like that lah.

Untuk DJ pulak, aku nak intro bagi yang tak kenal lagi mamat ni. SKRILLEX, siapakah beliau.? Okay, ni bio dia yang korang boleh baca, kalau tak minat baca pun takpe, aku tak rugi apa pun.hihi

Sonny John Moore (born January 15, 1988), better known by his stage name Skrillex, is an American electronic music producer and former singer–songwriter. Raised in Northeast Los AngelesCalifornia, Moore joined the American post-hardcore band From First to Last as the lead singer in 2004, and recorded two studio albums with the band (Dear Diary, My Teen Angst Has a Bodycount, 2004, and Heroine, 2006) before leaving to pursue a solo career in 2007. He began his first tour as a solo artist in late–2007.
After releasing the Gypsyhook EP in 2009, Moore was scheduled to record his debut studio album, Bells, with producer Noah Shain. However, he ceased production of the album and began performing under the name Skrillex. After releasing the My Name is Skrillex EP, he released the Scary Monsters and Nice Sprites EP in late–2010 and More Monsters and Sprites EP in mid–2011. Both have since become a moderate commercial success.



Act, DUBSTEP ni dah lama cuma budak-budak kita ni je yang macam agak Jakun sikit, baru nak tau semua. Diikutkan muzik ni terbawa gara-gara pembawaan oleh DJ-DJ hebat macam Daft Punk, Bob Sinclair and David Guetta  tapi Dubstep ni lahir atas landasan ia sendiri, means that muzik dia tak follow up mana-mana, it just create its own music.

Kalau diikutkan the REAL DUBSTEP, aku bet takde siapa lalu nak dengar sebab ia sangat the most membosankan tapi sejak Skrillex ni masuk dalam scene electronic music ni, dunia berubah and ramai dah mula start minat dengan bunyi-bunyi pelik tapi comel yang dibuat oleh beliau.



Overall aku nak cakap pasal mamat putih ni, beliau sangat ohsemm.! Berjaya menjadi millionaire dalam usia yang sangat muda dan berjaya mencetuskan satu fenomena muzik yang orang lain boleh buat tak tak semampu beliau and he is the one music icon that i INSPIRED sebab dia terlalu cool untuk di describe kan..Woob Woobbbbbb~

2 comments:

عائشة إبراهيم said...

lagi hensem dari u. hoho

qalolga said...

pembetulan dubstep itu tercetus hasil inspirasi bass reggae dan dipanggil as "drum and bass" :)